İNTİHAR ODASI



                                         

                                   İNTİHAR ODASI                


Lise son sınıfa giden, çevrisi ile ilgilenmeyen, neredeyse hiç arkadaşı olmayan, ailesi tarafından iyi eğitilmiş, Babası politikacı annesi modacı olan Dominik Santorski’nin hayatını konu alır.
Dominik eşcinsellik eğilimi olan, yalnız ve dış ortama kapalı büyümüş bir gençtir. Hayatında yapacağı her şeyin babasının politik yaşamı etkilememesi için iki kere düşünen Dominik, okul arkadaşları tarafından eşcinselliği yüzünden aşağılanır ve alay konusu olur. Bu sırada bilgisayar aracılığıyla tanıştığı Sylwia kendisini bir oyunun içine davet eder.. Bu oyun kendi karakterinizi  yaratabileceğiniz, size dünyada yapamadığınız her türlü imkanı sunan, asosyal kişilerin bulunduğu bir oyundur.
Oradan da kendisinin Sylwia'nın Kraliçe olduğu intihar odasına. 
Bu odada intihara meyilli olan, çevresi tarafından dışlanmış kişiler bulunmaktadır. Sylwia ile intihar, yaşam ve bir çok konu hakkında konuşma yapan Dominik bir müddet sonra odasından çıkmamaya, okuluna gitmemeye başlar ve depresyona sürüklenir. İçinde yaşadığı dünyanın boş olduğunu, dünyanın kendileri için çok zalim bir yer olduğunu düşünen intihar odası üyeleri intihar etmeyi düşünürler ve özellikle Kraliçeleri olan Sylwia bu konuda onları teşvik eder. Ailesinin kendisini sevmediği kanısında olan, Dominik’te kendini bu olanlara kaptırır.

Film izledikten sonra etkisinden bir müddet çıkamayacağınız, bir çok psikolojik konuya el atan ve sizi bu konuda düşünmenizi amaçlamış bir film. Yalnızlığı, çaresizliği ve bu hayatın boş yapısını olabildiğince yansıtmış bu filmi izlemenizi tavsiye ederim.

  • Replikler


--Dominik: Kendi canına kıyan insanları hiç anlamıyorum. İnsanın yaşama karşı cesareti olmalı. Bence onlar korkak. Dünyanın kendi etrafında döndüğünü sanan bencil yaratıklar. Sana bahşedilmiş en büyük hediyeden nasıl feragat edersin ki? Bunu sevdiğin insanlara ve kendine nasıl yaparsın? Bunu anlamıyor ve anlamak da istemiyorum. Elinden geldiği kadar başkaları için yaşamalısın.

--Yaralandım, sessizce yaşıyorum.
+Yaşıyorum, sessizce kan ağlıyorum.

--Sylwia: Aileye, sevdiğin kişilere ihtiyacın yok. İhtiyacın olan her şey içinde.    Ben özgürüm. Bu duyguyu şiddetle öneririm.


--Yaşamak istedik. Bu dünya sevgiden yoksun
Dünya bitmiş artık. Bu dünya bizleri hak etmiyor.
İste bu yüzden gerekiyor. Miadımız doldu.

--İstediği tek bir şey var ve sen bunu ona veremezsin.

  • Filmden Kesitler



Dominik






Sylwia


   

Yorumlar